Infinity Dance Project

gnoriste-ton-magiko-kosmo-tis-kizomba-1

Ο χορός Kizomba είναι ένας από τους πιο ερωτικούς και συναρπαστικούς χορούς που έχουν προέλθει από την Αφρική, πιο συγκεκριμένα από την Αγκόλα. Λόγω της ρομαντικής του ατμόσφαιρας, της απαλής μουσική και των αισθησιακών βημάτων του έχει κατακτήσει την καρδιά των χορευτών σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ο χορός αυτός προέκυψε από τον συνδιασμό διάφορων μουσικών ειδών, όπως το Semba, το Zouk, και το Tango. Το όνομα Kizomba προέρχεται από την  Kimbundu, μια από τις γλώσσες που ομιλούνται στην Αγκόλα, και σημαίνει “γιουρούμπα” ή “γιούκα”. Αυτό αντικατοπτρίζει τον χαρακτήρα του χορού, καθώς οι χορευτές αγκαλιάζονται στενά και κινούνται αργά με τον ρυθμό της μουσικής.

Η μουσική της Kizomba είναι αφιερωμένη στον έρωτα, τον πόνο και τις σχέσεις. Συνήθως χρησιμοποιείται ένας αργός ρυθμός, με μελωδίες που συγκλονίζουν την ψυχή. Οι στίχοι αντικατοπτρίζουν συναισθήματα και σκέψεις για τον έρωτα και την ανθρώπινη σχέση. 

Οι βασικές κινήσεις της Kizomba περιλαμβάνουν την αγκαλιά, τα αργά βήματα και τις περιστροφές. Ο χορός αυτός απαιτεί συνεργασία και συναίσθηση του παρτενέρ σας, καθώς πρέπει να ακολουθείτε τη μουσική και να αντιδράτε στις κινήσεις του άλλου με ακρίβεια και αρμονία.

Αυτό σας επιτρέπει να συνδεθείτε με τον παρτενέρ σας και να μοιραστείτε συναισθήματα μέσα από τον χορό.

Αν θέλετε να γνωρίσετε και να ζήσετε την εμπειρία της Kizomba, μπορείτε να έρθετε στην σχολή μας και εμείς θα σας μεταφέρουμε στον πανέμορφο αυτό κόσμο του χορού.

Και μην ξεχνάτε, το σημαντικότερο σε όλους τους χορούς είναι να απολαμβάνεται την μουσική και την μοναδική στιγμή που περνάτε με τον καβαλιέρο σας.